UM Geotour: Grand Canyon Tour (2022)

4 DAYS - 3 NIGHTS
  • Copy of Untitled
Wednesday – September 14 Length of Stop Description of Stop
9:00 AM Tour begins with Russ Barlow
9:45 AM 30 min
Stop #1 — The Great Unconformity (MS says 250 million to 1.5 Billion Years of missing history)
10:15 AM 60 mins Pre-Flood vs Post Flood Rock
11:15 AM 60 mins Hike over garnet hill- Digging in Bright Angel Shale formation
12:15 AM 30 min Travel to Lunch
12:45 PM 1 Hour
Stop #2 — Lunch Buffet at the Railroad Pass Henderson Hotel & Casino in their Private Group Room
1:45 PM 30 min Travel
2:15 PM 30 min Stop #3 — I11 Roadcut – water in rocks
2:45 PM 1.5 Hrs Depart for Clacks Canyon Road Cut
4:15 PM 15 mins Stop #3 — Examine road cut (from inside the bus)
4:30 PM 1.75 Hrs Depart from Clacks Canyon for Grand Canyon Village
6:00 PM
Dinner in Grand Canyon Village Plaza Hotel (not included) nearby foods on other list sent over
Short presentation to prepare for Next Day
Thursday – September 15 Length of Stop Description of Stop
5:00 AM Load Bus for Sunrise. Depart by 5:45am
5:45 AM Travel to Mather Point
6:44 AM 1 Hour Sunrise. View & Photograph Sunrise over Canyon (Mather Point)
7:30 AM Pick-Up Breakfast from Mather Point Cafe (50 Breakfast Burritos, 6 Hummus Wraps)
8:00 AM 30 mins Breakfast at the Hotel & checkout
8:45 AM Load Bus 8:45 (9:00 AM departure)
9:15 AM 2.25 Hrs Stop #2 — Yaki Point. Hike Rim Trail
11:30 AM – 12:30 PM 2.5 Hrs Stop #3 — Varioius stops along the South Rim
Depart South Rim towards Tanners Carossing Bridge
1:15 PM 30 mins Stop #2 — Tanners Crossing Bridge
1:30 PM 1 Hour Stop #3 — Lunch at the Cameron Trading Post (Various Sandwiches Pre-Ordered)
2:30 PM 1 Hour Depart Cameron Trading Post for Sunset Crater
3:30 PM 2 Hours Stop #4 — Sunset Crater
30 mins Depart Sunset Crater towards Days Inn Flagstaff
5:30 PM Arrive at Days Inn Flagstaff
6:30 PM Nearby Dinner (not included) nearby in other list sent over
Short presentation on Arizona Crater & Petrified Forest
Buffalo Park in Flagstaff (Possible). Telescope Viewing Party
Saturday, September 17 Length of Stop Description of Stop
7:00 AM 1 hour Breakfast at Days Inn
8:00 AM 30 min Load bus
8:30 AM 1 Hour Depart for Arizona Crater
10:00 AM 3 Hrs Stop #1 — Meteor Crater
12:30 PM 30 min Lunch at the Blasted Bistro inside Meteor Crater (Various Sandwiches)
1:00 PM 30 min Load bus
1:30 PM 1.5 Hrs Depart for Petrified Forest National Park
3:00 PM 30 min Stop #2 — Informative stop before entrance to Petrified Forest
3:30 PM 2.5 Hrs Arrive at Petrified Forest. Hike Park & talk about specimens
5:00 PM 6 Hrs Depart Forest towards Las Vegas (Stop along the way for dinner – optional)

Price: $945.00

Book the tour

 Number ticket  × $945.00

Deposit Option 10% on tour

 

 

Total = $945.00